Imi place foarte mult Orheiul Vechi. Am fost de cateva ori acolo, shi cred k tot ash mai gasi ce sa vad shi ce sa fac. Pacat ca se exploateaza, dar se protejeaza putsin. Sper sa nu se transforme intr-o lada de gunoi 
Am observat ca tot mai multe lacuri is privatizate sau partzial ingradite, shi se fac acolo locuri de odihna (casutse, masutse). Acest lucru poate fi shi pozitiv, shi negativ.... Pozitiv: se creaza impresia ca cineva are grija de acele locuri. Negativ: in realitate, cei ce detsin astfel de locuri curatsa doar partea lor (care e shi normal ca se murdareshte mai mult, din cauza ca vin multsi vizitatori), dar mai mult de atat nu fac, in timp ce exploateaza din plin posibilitatsile lacurilor date. Plus la aceasta, acei care nu au bani sa plateasca pentru a inchiria o masa sau casutsa sunt marginalizatsi, ei neavand practic unde sa mearga sa se odihneasca gratis.
De exemplu am vazut ca partea cea mai faina a lacului de la Condritsa (care e destul de pitoresc) e ingradita anul acesta. Asta inseamna ca eu nu mai pot sa merg sa stau pur shi simplu pe malul lacului sa ma odihnesc fara ca sa platesc ceva.
E bine ca se dezvolta turismul, dar trebuie sa fim totushi atentsi la cum evolueaza acest proces shi care sunt urmarile.