Moldoveanul Oleg Tarnovski a cucerit medalia de argint la Campionatul European de kaiac-canoe

Adăugat pe: 17 iulie 2017, 11:58
609.jpg

Moldoveanul Oleg Tarnovski a cucerit medalia de argint la Campionatul  European de kaiac-canoe. A fost singura distincție pentru țara noastră la competiția din Bulgaria.

În proba de canoe simplu, 500 metri, Oleg Tarnovski s-a clasat pe locul doi cu timpul un minut, 46 de sutimi și 792 de miimi, fiind întrecut doar de campionul mondial și european, cehul Martin Fuksa. Canotorul nostru și-a îmbunătățit astfel performanța la Campionatul European, după ce anul trecut, la Moscova, a cucerit bronzul.

 

La competiția din Bulgaria, Oleg a evoluat și în finala la canoe simplu 5000 metri, ocupând locul 8. Tot în finală, la canoe dublu 500 metri, au participat și duetul Oleg Nuța – Ilie Sprîncean. Ei s-au clasat pe poziția a cincea, la mai puțin de o secundă în spatele ucrainenilor Ianchuk – Mishchuk, care au completat podiumul. Argintul le-a revenit românilor Leonid Carp – Victor Mihalachi, ultimul fiind originar din Republica Moldova. Campionatul European din acest an a fost dominat de Ungaria, ai cărei sportivi și-au trecut în palmares 10 medalii de aur.

Autor: D
Înregistrare

sau conectați-vă utilizând

Google