Doi cetățeni ucraineni, reținuți. Au prejudiciat companiile Moldtelecom, Moldcell și Orange cu peste 260 mii de lei

Adăugat pe: 17 februarie 2017, 15:13
2ws.jpg

Doi cetățeni ucraineni au fost reținuți pentru accesarea neautorizată a rețelelor şi serviciilor de telecomunicații ale Moldtelecom SA, Moldcell SA şi Orange Moldova SA, transmite IPN cu referință la un comunicat de presă al instituției.

Reținuții sunt suspectați că au efectuat apeluri voce locale şi internaționale neautorizate, cauzând companiilor de telecomunicații prejudicii materiale de peste 260 000 de lei.

Pentru a-i reține polițiștii au spart ușa, deoarece ultimii încercau să distrugă probele, aruncând peste fereastră echipamentele VoIP utilizate pentru generarea traficului de telefonie mobilă.

Cetățenii ucraineni au fost reținuți pentru 72 de ore și plasați în izolatorul Direcției de poliție a mun. Chișinău, iar automobilul cu care ultimii au traversat frontiera Republicii Moldova a fost ridicat. De menționat că pe parcursul anului 2016, pe teritoriul Republicii Moldova au mai fost reținuți patru cetățeni ucraineni, care fac parte dintr-un grup criminal organizat, implicat în accesul neautorizat la rețelele şi serviciile de telecomunicații din Republica Moldova, precum și fraudă informatică.

Foto: IPN

Autor: Ana-Maria
Taguri:
poliție
Înregistrare

sau conectați-vă utilizând

Google