Familii fără hotare! Un flashmob a fost organizat astăzi, în sala de plecare a Aeroportului Internaţional Chişinău

Adăugat pe: 28 februarie 2017, 16:41
05.png

Familii fără hotare! Acesta a fost sloganul unui flashmob, organizat astăzi la aeroportul Internaţional din Chişinău. Evenimentul a avut drept scop sensibilizarea societății cu privire la copiii ai căror părinți pleacă peste hotare.


În cadrul flashmobului, un grup de tineri, angajați ai Poliției și reprezentanți ai Fundației “Terre des Hommes”, au lansat circa 200 de avioane din hârtie colorată cu mesaje scrise de copii pentru părinții care pleacă peste hotare. Totodată, în sala de plecare a Aeroportului Internațional Chișinău a fost prezentat şi un film de desene animate. În jur de 16 mii de copii au părinții plecați peste hotare, peste 1000 dintre aceștia devenind victime ale diferitor infracțiuni.

„Poliţia salută orce iniţiativă a fiecărui actor, atunci când vine cu o propunere constructivă de a ameliora situaţia copiilor, de a avea grijă de ei, de a sensibiliza opinia publică, pentru a avea grijă de opinia tânără a acestei ţări”, a declarat ALEXANDRU PÂNZARI, şef IGP.

„Noi, poliţia de frontieră, suntem cei care, de regulă, petrecem şi întâlnim părinţii spre o nouă provocare. Deseori vedem în ochii lor durerea atunci când pleacă, fie din nevoie, fie din nepăsare, dar este foarte important să înţelegem cui lăsăm copiii, atunci când plecăm şi dacă rămân în siguranţă totală”, a subliniat VEACEASLAV GARŞTEA, şef adjunct al DPF
 

Astfel de activități sunt desfășurate cu scopul de a informa părinții despre impactul plecării lor peste hotare, dar și de a-i sensibiliza cu privire la asigurarea protecției copiilor rămași acasă.  Evenimentul a fost organizat de către Fundația Elvețiană "Terre des Hommes", în colaborare cu IGP și Departamentul Poliției de Frontieră.

 

Foto: farahotare.md
 
 
 
 

Autor: Carolina Beţivu
Înregistrare

sau conectați-vă utilizând

Google