Mai multe puncte de trecere, închise

Adăugat pe: 21 aprilie 2017, 14:40
19m.jpg

Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile din ultimele 24 de ore, a fost sistată activitatea mai multor puncte de trecere. Serviciul Vamal a recomandat participanților la traficul transfrontalier să evite traversarea frontierei prin mai multe posturi vamale.

Din cauza traseelor înzăpezite, traversarea frontierei prin posturile ”Ceadîr-Lunga 1”, ”Ceadîr-Lunga 2” și ”Cișmichioi” a fost restricţionată. Traficul transfrontalier este parțial limitat și la posturile vamale ”Leușeni” și ”Sculeni”, pe motiv că autoritățile române permit deplasarea unităților de transport doar până în localitățile limitrofe.

„Din cauza drumurilor impracticabile sunt blocate căile de acces spre posturile vamale interne de control situate pe segmentul central ”Rezina” și ”Criuleni 18”.Celelalte posturi vamale de frontieră activează în regim normal, nefiind atestate valori mari de trafic”, CRISTINA RAU, prin telefon, ofiţer de presă Serviciul Vamal.

Situaţia nu a fost mai bună nici la cursele auto spre centru-sud Chisinau. Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor a informat că au fost anulate toate cursele auto spre regiunea centru-sud a republicii.

„Dimineață au fost operate cursele auto spre Orhei și Strășeni, însă de la ora 9.30 acestea au fost anulate. La Gara Nord, de la ora 5.30 până la ora 09.30, au fost operate doar 17 curse din cele peste o sută programate”, a mai spus MARIA CHITOROAGĂ, ofiţer de presă MTID.

Tot astăzi, la aeroportul internaţional Chişinău mai multe avioane au fost reţinute la sol, altele au zburat cu întârziere chiar și de câteva ore, iar unele curse au fost anulate. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis astăzi Cod Galben de precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, preponderent pentru regiunile de centru și sud ale țării.

Autor: Carolina Beţivu
Înregistrare

sau conectați-vă utilizând

Google