Viscolul şi ninsoarea continuă, circa 1700 de polițiști lucrează în regim sporit

Adăugat pe: 21 aprilie 2017, 16:29
77l.jpg

Polițiștii sunt în continuare antrenați în eficientizarea traficului rutier şi acordarea ajutorului conducătorilor auto blocaţi în nămeţi.

Inspectoratul Național de Patrulare atenţionează că circulaţia pe drumurile de la ieşire şi intrare în toate raioanele din ţară este interzisă. De asemenea, în ţară sunt blocate 33 trasee naţionale şi 183 de localităţi, iar pe dumurile naţionale este interzisă deplasarea transportului de mare tonaj.

Oamenii sunt rugaţi să evite deplasarea pe cât posibil atât cu maşinile, cât şi pe jos.

Precizăm că de când a început viscolul şi până în prezent, peste 177 de unităţi de transport au fost deteriorate de arbori din cauza ninsorilor, pe trasee fiind blocate 102 vehicule.

Totodată, din cauza nerespectării de către conducătorii auto a cerințelor Regulamentului circulației rutiere (deplasarea cu cauciucuri de vară, neajustarea vitezei de deplasare, nerespectarea și neajustarea distanței între vehicule) au fost înregistrare 166 de derapări și accidente rutiere, soldate cu 2 persoane traumate și 2 accidente cu implicarea unităților de transportare a călătorilor din raioanele Sîngerei și Șoldănești. De asemenea, ca rezultat al condițiilor climaterice nefavorabile au fost înregistrate 13 cazuri de traumatizare a cetățenilor.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore au fost antrenați în activități de asigurare a securității circulației rutiere şi a ordinii publice 1701 polițiști şi 215 echipe mobile.

Autor: Ana-Maria
Taguri:
ninsori | politisti | INP
Înregistrare

sau conectați-vă utilizând

Google