Curțile blocurilor, frumos amenajate

Adăugat pe: 19 iunie 2017, 14:07
61.JPG

Curţile blocurilor din Chişinău au devenit mai atractive datorită implicării municipalității. La iniţiativa edilului-șef Dorin Chirtoacă, în fiecare an, primăria capitalei desfăşoară proiecte de reabilitare a spațiilor care înconjoară blocurile de locuit. În acelaşi timp, de-a lungul mai multor străzi au fost amenajate integral locuri de parcare.

Zeci de curţi ale blocurilor au fost amenajate şi reabilitate la iniţiativa primarului general Dorin Chirtoacă. Lucrările prevăd excavarea și nivelarea terenurilor, ridicarea la cote a gurilor de canalizare, montarea bordurilor și a rampelor abrupte. Pe lângă amenajarea cu pavaj ecologic sau simplu locurilor de parcare, au fost asfaltate căile de acces în curțile de bloc și ajustate trotuarele și trecerile pietonale.

De asemenea, de-a lungul mai multor străzi, printre care Eugen Coca, Andrei Doga, Miron Costin, Petru Zadnipru, Igor Vieru, Profesor Ion Dumeniuc şi Teilor au fost amenajate integral locuri de parcare. În acelaşi timp, anual, Primăria Chişinău alocă surse financiare pentru schimbarea sau modernizarea lifturilor din blocurile de locuinţă din capitală sau din incinta instituţiilor medicale publice.

Autor: D
Înregistrare

sau conectați-vă utilizând

Google