Încălcări cu duiumul în taberele pentru elevi

Adăugat pe: 19 iunie 2017, 15:04
2.jpg

Medicamente cu termen expirat, căsuțe vechi, nu există a doua cale de evacuare în caz de incendiu! Sunt doar câteva din neregulile care au fost depistate de specialiști în unele tabere din municipiul Chişinău.

Taberele de odihnă pentru elevi sunt arhipline vara aceasta. Pentru ca părinții să stea liniștiți acasă, fără grija lispei de siguranță a copiilor,, o comisie a verificat, în perioada 13 -16 iunie, mai multe tabere din Vadul lui Vodă și din raionul Ialoveni. Responsabilii de la Direcţia de Sănătate au inspectat cabinetele medicale, starea igienică și repectarea normelor antiincendiu. Specialiștii au constatat încălcări cu duiumul.


„În cabinetele medicale din toate taberele nu a fost actualizată schema de înştiinţare în caz de agravare a situaţiei epidimiologice, erupţii în masă de boli diareice acute, intoxicaţii alimentare s au alte stări excepţionale.Angajaţii din cabinetele medicale nu dispun de fişe de post, iar în unele cabinete medicale au fost depistate medicamente cu termenul expirat”, a menționat MIHAI MOLDOVANU, şef Direcţie Sănătate CMC.


De exemplu, într-un spațiu de 35-40 de metri sunt 20 de copii, astfel fiind blocată calea de evacuare. În același timp, au fost constatate și lucruri pozitive: cantinele sunt dotate cu utilaje tehnologice şi frigorifice, iar alimentaţia minorilor este una sănătoasă și bogată în vitamine.

„Produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat, alterat şi nerecomandate copiilor nu s au depistat. Toate taberele dispun de piscine proprii care sunt dotate cu sisteme de filtrare şi dezinfectare a apei, iar teritoriul taberilor se menţin într o stare sanitară satisfăcătoare”, a subliniat MIHAI MOLDOVANU.


Administratorilor li s-au adus la cunoștință concluziile comisiei. Aceștia urmează să înlăture toate problemele dacă doresc să activeze până la încheierea sezonului estival.
În prezent, în taberele din municipiul Chișinău își petrec vacanța peste 2700 copii.

Autor: Carolina Beţivu
Înregistrare

sau conectați-vă utilizând

Google