UE prelungește sancțiunile impuse Rusiei

Adăugat pe: 19 iunie 2017, 16:06
5t.jpg

Federația Rusă este supusă în continuare sancțiunilor venite din partea Uniunii Europene. Timp de încă un an vor fi interzise importurile, exporturile, serviciile de turism, cât și toate investițiile în Crimeea sau Sevastopol. Măsurile vin ca urmare a anexării de către Rusia a unor teritorii ucrainene.


Consiliul Uniunii Europene a prelungit până la 23 iunie 2018 măsurile restrictive impuse ca răspuns la anexarea ilegală de către Rusia a Crimeei și Sevastopolului. În spațiul comunitar va fi interzis importul de orice produse originare din aceste regiuni. De asemenea, vor avea de suferit domeniul transporturilor, al telecomunicațiilor și cel al energiei, precum și explorarea și extracția de petrol, gaze și resurse minerale. Se interzice, de asemenea, și acordarea de asistență tehnică, furnizarea de servicii de brokeraj, de construcții sau inginerie. Nici cetățenii europeni, nici societățile din UE nu pot să cumpere bunuri imobile, să finanțeze societăți sau să furnizeze servicii conexe în Crimeea.


Așa cum s-a afirmat în declarația formulată de Înaltul Reprezentant pentru afaceri externe și politica de securitate, Uniunea Europeană continuă să condamne anexarea ilegală a Crimeei și a Sevastopolului de către Federația Rusă și își menține angajamentul de a pune în aplicare pe deplin politica sa de nerecunoaștere.

Autor: Diana Josu-Braniște
Taguri:
UE | Rusia
Înregistrare

sau conectați-vă utilizând

Google