Nereguli depistate la taberele de copii: Ce spun responsabilii

Adăugat pe: 17 iulie 2017, 12:33
612.jpg

Condiții sanitare precare, spații necorespunzătoare, lipsa accesului la apă potabilă și la apă caldă, sunt doar cîteva dintre încălcările descoperite la taberele din municipiul Chișinău. Neregulile au fost constatate la controalele efectuate săptămâna trecută de către reprezentanții Direcției Sănătate a Primăriei capitalei. Concluzia inspectorilor a fost că deși taberele de odihnă sunt arhipline, deci și încasările mai mari, condițiile în care copiii își petrec vacanțele lasă de dorit.

 

Responsabilii de la Direcţia de Sănătate au inspectat igiena la mai multe tabere din Vadul lui Vodă, iar în urma verificărilor au constatat mai multe încălcări .

 

„Cantinele, starea igienică nu corespunde standartelor, nu se face curăţenie aşa cum este necesar. În unele tabere accesul la apa potabilă şi apa caldă nu există astfel ca copii să beneficieze de tot ce-şi doresc”, a declarat şeful Direcţie Sănătate CMC Mihai Modoveanu.

 

Totodată, potrivit lui Mihai Moldovanu, numărul de locuri în camere este depășit în unele tabere, iar din acest motiv copiii părăsesc zonele de agrement pentru că nu sunt satisfăcuți de condiții.

 

„Sunt spaţii unde câte 20 de copii, sunt camere de 14, 12 metri patraţi câte opt copii şi este o încălcare gravă. Am mai constatat un lucru, mulţi copii după ce vin la tabere pleacă după două, trei zile pentru că nu sunt satisfăcuţi de aceste condiţii”, a mai spus Moldovanu.

 

Menționăm că de la emiterea ordinului de intensificare a controlului în unităţile comerciale şi în taberele de odihnă, toate cele 64 de zone de agrement pentru copii au fost supuse verificărilor, unele fiind inspectate în mod repetat.

 

Autor: D
Înregistrare

sau conectați-vă utilizând

Google