Ghimpu: Plahotniuc și Dodon vor să federalizeze Republica Moldova

Adăugat pe: 31 iulie 2017, 12:27
ghimpu1.jpg

Vladimir Plahotniuc şi Igor Dodon și-au pus drept scop să federalizeze Republica Moldova. Declaraţia a fost făcută de Mihai Ghimpu pe o reţea de socializare. Liderul PL mai spune că aflarea partidului său la guvernare, dar şi a primarului Dorin Chirtoacă la primăria Chişinău, nu le permitea până acum să îşi înceapă proiectul.

Preşedintele Partidului Liberal a analizat articolul lui Vladimir Plahotniuc din pagina revistei americane "The Hill", de unde a şi aşuns la concluzia că Plahotniuc şi Dodon și-au pus drept scop să federalizeze Republica Moldova. Mihai Ghimpu susţine că: „Deloc întâmplător este și faptul, că Șevciuc, așa zisul "președinte" al autoproclamatei "republici transnistrene", care în perioada cât a fost la conducere dincolo ne-a batjocorit și a profitat la comanda Rusiei de noi. Acum, fiind declarat în stânga Nistrului delincvent cu dosar penal, se "odihnește" în partea aceasta a Nistrului - lucru, care nu se putea întâmpla fără voia și cu încuviințarea lui Plahotniuc!”


„Doar prezența Partidului Liberal la guvernare - partid unionist, care pledează pentru UNIREA cu România și prezența prim-vicepreședintelui PL, Dorin Chirtoacă, în funcția de primar general, nu le permitea să-și înceapă proiectul. Iată și motivul principal de ce au fost arestați colegii noștri, Iurie Chirinciuc și Dorin Chirtoacă. Le era clar și ciorilor că, după aceste arestări, Partidul Liberal nu va rămâne nicio clipă la guvernare; iar arestându-l pe Dorin Chirtoacă, binomul Plahotniuc-Dodon împușcă doi iepuri dintr-odată: capitala nu mai are un primar general unionist și nici la nivel central nu mai sunt prezenți unioniști la guvernare”, a declarat Mihai Ghimpu.

Liderul PL a mai spus că a văzut o foaie volantă a unioniştilor din Partidul Unității Naționale și în ea nici pomină de unire cu România. Citez: „doar ieșirea din CSI, integrarea în UE și NATO și atât... Pentru că așa a zis Plahotniuc și punctum! Înădușeală și abureală’’, susţine Mihai Ghimpu. Mihai Ghimpu a mai declarat că până şi Vladimir Voronin, care era antiromân, rămâne a fi mai deștept și mai patriot decât "liderii" de azi, pentru că nu a permis federalizarea Republicii.


“După cum vedem, "căpăstrul" pentru moldoveni în problema menținerii pe teritoriul nostru a armatei de ocupație a Rusiei și federalizarea republicii este gata!!! Uniunea Europeană, prin votul mixt, conștient a fost "pusă la locul" ei! UE și România n-au decât să ajute, dar de trăit să trăim alături de Rusia, cu Vova și cu "Katiușa" lui!”, susţine, preşedintele PL.

Mihai Ghimpu a mai spus că tot din cauza lui Dodon şi Plahotniuc nu a ajuns preşedinte de Parlament, deşi PL-ului i-a revenit această funcţie de trei ori. Şi cum, înlăturarea lui Ghimpu de la o funcție supremă în stat nu era de ajuns, s-au legat de unionistul Dorin Chirtoacă, care conducea primăria. Şi s-au ţinut de el până nu l-au suspendat, a conchis, preşedintele PL.

Autor: Elena Guşan
Înregistrare

sau conectați-vă utilizând

Google