Grădinițe reparate de militarii americani

Adăugat pe: 31 iulie 2017, 14:15
militari.jpg

Au lăsat armele și au pus mâna pe cazmale și bormașini. Vorbim de câțiva zeci de militari americani, care sunt antrenați în reparația grădinițelor din localitățile Grătiești și Hulboaca. Timp de câteva săptămâni, aceștia vor reabilita încăperile, dar și trotuarele din curțile instituțiilor preșcolare. Chiar dacă munca pe care o depun este destul de grea, militarii spun că vor duce până la capăt misiunea în care sunt implicați. Pe post de șef de șantier a fost astăzi ambasadorul SUA, James Pettit, care a apreciat efortul depus de conaționalii săi.

De dimineață, militarii americani alergau ca într-un furnicar prin curtea grădiniței din localitatea Grătiești, numicipiul Chișinău. Aceștia muncesc de zor la reparația instituției. Sam este orgininar din California. Acesta spune că este pentru prima dată când a fost trimis într-o astfel de misiune.

„Noi suntem aici într-o misiune umanitară. Dăm o mână de ajutor la construcția exteriorului acestei grădinițe, să înbunătățim activitățile zilnice ale copiilor care vor învăța aici”, a declarat Sam.

„Acum muncim pentru a finisa reparația podelei. Punem pervazuri noi. Pentru că încăperea are un aspect mai plăcut când punem și aceste plăcuțe”, spune Lorenso.

 La grădinița din Grătiești, zilnic muncesc 20 de militari americani.

 Administratoarea instituției preșcolare spune că primăria din localitate nu are bani pentru a efectua asemenea lucrări.

Să ia lucrările în primire a venit nimeni altul decât ambasadorul Statelor Unite în Republica Moldova, James Pettit

„Am avut până acum mult progres, am înțeles că ei vor termina în 10 august, destul de curând. Eu cred că muncitorii au fost foarte harnici. Este o realizare foarte mare în special pentru copii”, a spus JAMES PETTIT ambasadorul SUA în Republica Moldova.

În total, 60 de militari americani au fost dislocați pentru a munci la reabilitarea grădinițelor din Hulboaca și Grătiești. Anterior, au mai fost reparate alte trei grădinițe, iar valoarea fondurilor alocate de Guvernul Statelor Unite este de 75 de milioane de dolari.

 

Autor: Ana-Maria
Înregistrare

sau conectați-vă utilizând

Google