„România, te iubim” în haine noi

Adăugat pe: 31 iulie 2017, 16:19
890.jpg

Deja consacrata rubrică a postului Noroc TV, „România, te iubim” îmbracă haine noi. Începând cu  1 august, realizatorii emisiunii și-au propus să facă o incursiune prin Moldova, cea aflată acolo unde îi este locul, în România. Timp de câteva episoade, veți fi purtați prin capitala istorică a principatului, Iași, oraș unde  monumentele, efigiile și edificiile atestă continuitatea românismului pe meleagurile moldave.

 

Luna august, în care limba română este sărbătorită pe ambele maluri ale Prutului, a fost ocazia perfectă pentru trustul Noroc Media de a începe incursiunea prin istoria românească a Moldovei. Și cum începutul nu putea fi în altă parte decât în Iași, realizatorii emisiunii vă propun spre prezentare câteva din aspectele istorice ale fostei capitale, care aduc un plus de lumină asupra apartenenței românești a principatului înființat de Dragoș-Vodă.

 

Pornind de la Biserica Trei Ierarhi, trecând prin Piața Națiunilor, cu un repaus la Muzeul Unirii și ajungând până la misterioasa mănăstire Cetățuia, Iașul vă va surprinde prin abundența detaliilor și evenimentelor prin care a trecut de-a lungul timpului.

 

 „Filmările echipei noastre nu puteau ocoli simbolul orașului celor șapte coline, Palatul Culturii. Aflat pe locul unde cândva era Curtea Domnească, din oră în oră, din turla Palatului ni se amintește de aspirația moldovenilor de a face parte din neamul românesc, clopotele bătând în ritmul Horei Unirii”, a declarat prezentatorul Radio Noroc Iurie Nistorică.

 

Deși mai văzuse Iașul, prezentatoarea Corina Bezer a descoperit locuri și istorii noi, care, spune ea, i-au adus un plus de apropiere de țara-mamă, România

 

În fiecare zi a lunii august, cu începere de la ora 18:45 și la ora 20:50, Noroc TV vă prezintă o istorie vie a Moldovei și a românismului acestui teritoriu, pentru care, de-a lungul timpului, s-au jertfit multe generații.

Autor: Cristian Sava
Înregistrare

sau conectați-vă utilizând

Google