Începe procesul de redeschidere a școlilor închise!

Adăugat pe: 29 decembrie 2017, 15:08
scoala1.jpg

Trei instituții de învățământ primar vor fi redeschise în 2018. Decizia a fost luată de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în urma efectuării unei analize asupra impactului optimizării școlilor în diferite localități, care a arătat că mai multe școli pot și trebuie să fie redeschise. Declarații în acest sens a făcut ministra Monica Babuc în cadrul unei conferințe de presă, transmite IPN.
În următorul semestru se va redeschide școala din satul Fârlădeni, Hâncești, cu o clasă de a I-a (cu opt elevi) și o clasă de a IV-a (16 elevi) și școala primară din Țepilova, Soroca (21 de elevi). Începând cu 1 septembrie 2018, va fi redeschisă școala primară-grădiniță din Bolohani, Orhei, cu 17 copii în clasa I.
În martie 2018 se va cunoaște care alte școli vor putea fi redeschise. „Dacă nu am fi efectuat această analiză și dacă nu vom elabora Strategia cu privire la rețeaua de instituții de învățământ din Republica Moldova, riscăm să comitem și alte greșeli și să punem sub semnul întrebării existența mai multor comunități rurale din Moldova, ceea ce nu ne dorim”, a spus Monica Babuc. Ministra a precizat că din 1300 de școli existente în țară, peste 400 sunt școli mici și numărul acestora este în creștere din cauza situației demografice și migrației. Strategia de configurare a rețelei de instituții de învățământ pentru anul școlar 2018-2019 urmează a fi elaborată până la sfârșitul lunii februarie.

Foto: voceabasarabiei.md

Autor: IPN
Înregistrare

sau conectați-vă utilizând

Google