Guvernul de la Kiev dă undă verde controlului comun la frontiera moldo-ucraineană

Adăugat pe: 7 februarie 2018, 15:34
Filip Groisman.jpg

Cabinetul de miniștri al Ucrainei a aprobat astăzi proiectul de ratificare a acordului cu Republica Moldova cu privire la controlul comun la hotarul moldo-ucrainean, transmite portalul Dnews.ua Potrivit sursei citate, hotărârea a fost aprobată de către Guvernul de la Kiev fără a desfășura multe dezbateri.

Acordul privind controlul în comun al persoanelor, mijloacelor de transport şi mărfurilor în punctele comune de trecere a frontierei de stat moldo-ucrainene a fost semnat de către prim-ministrul de la Kiev, Volodimir Groisman și premierul moldovean Pavel Filip pe data de 6 octombrie 2017.
Amintim că din 19 decembrie anul precedent, în punctul de trecere al frontierei „Palanca” a fost lansat controlul comun moldo-ucrainean. În fază incipientă, reieșind din constrângerile de infrastructură legate de extinderea și modernizarea acestui punct de trecere, controlul comun va fi efectuat în punctul de trecere instituit temporar.

De asemenea, amintim că din luna iunie anul curent funcționează primul punct de control comun moldo-ucrainean de pe segmentul transnistrean al frontierei Cuciurgan-Pervomaisc.
Un control similar se efectuează deja de mai mulţi ani în punctele de trecere a frontierei moldo-ucrainene „Briceni-Rosoşenî”, „Criva-Mamalîga”, „Larga-Kelmenţî” şi „Giurgiuleşti-Reni”.
Pe sectorul transnistrean al frontierei se planifică instituirea a încă 12 puncte comune moldo-ucrainene, care, la fel, vor funcționa pe bază de control comun.  

Foto: tv8.md

Înregistrare

sau conectați-vă utilizând

Google