Pavel Filip „Pentru prima dată, R. Moldova își controlează pe deplin frontierele”, după ce Ucraina a ratificat un document important

Adăugat pe: 2 martie 2018, 12:09
frontiera.jpg

R. Moldova a ajuns, pentru prima dată în cei aproape 27 de ani de independență, să-și controleze „pe deplin frontierele”, susține premierul Pavel Filip.
„Cu multă bucurie vreau să vă anunț că, după ce a fost lansat punctul de trecere comun Pervomaisk-Cuciurgan, ieri, Parlamentul Ucrainei a ratificat Acordul de control comun al trecerii frontierei dintre R. Moldova și Ucraina. Eu consider că aceasta este o victorie și, pentru prima dată după acele evenimente (de la începutul anilor 90 ai secolului trecut - n.r.), R. Moldova controlează pe deplin frontierele”, a declarat astăzi premierul Filip, în fața veteranilor veniți la monumentul „Maica Îndurerată” de la Complexul „Eternitate” să comemoreze eroii căzuți în războiul pentru integritatea și suveranitatea R. Moldova din anul 1992.
Potrivit premierului, obiectivul de reintegrare a republicii „va fi dus până la capăt”: „Nu ne vom opri aici, până când nu vom obține reintegrarea totală a republicii”.
Menționăm că așa-zisa administrație de la Tiraspol, dar și oficiali ai Federației Ruse au criticat lansarea, în anul trecut, a punctului de control comun la fontiera moldo-ucraineană, pe segmentul transnistrean, spunând că se urmărește instituirea „unei blocade economice” asupra regiunii. De cealaltă parte, oficialii de la Chișinău și Kiev susțin că, astfel, este facilitată circulația oamenilor și eliminată contrabanda.

Foto: ziarulnational.md

Autor: ziarulnational.md
Înregistrare

sau conectați-vă utilizând

Google