MARȘUL SOLIDARITĂȚII PRESEI

Adăugat pe: 3 mai 2018, 14:57
solidaritatea presei.radiochisinau.md.jpg

Cu lozinci, pancarte și tricouri cu inscripții anti-manipulare – așa au sărbătorit jurnaliștii din Republica Moldova Ziua Mondială a Libertății Presei. Mai mulți reprezentanți ai mass media, studenți și ONG-iști au organizat un Marș al Solidarității, în care au cerut acces la informație, transparență și libertate de exprimare. Acțiunea a început în fața Parlamentului, acolo unde jurnaliștii au înaintat tradiționalul Memoriu privind libertatea și situația presei din Republica Moldova pentru toată perioada anului trecut.

 

NADIN GOGU, organizator al evenimentului a meționat: ”Am inclus și recomandări pentru autorități. Sperăm să le implementeze”.

 

Ulterior, coloana a mers spre sediul Președinției, cerând ca jurnaliștii să fie tratați în mod egal și să nu li se limiteze accesul la informație.

 

Solicităm acces la informații. Solicităm accesul jurnaliștilor la evenimentele pe care le organizează, pentru că anul trecut am avut situații când unii colegi jurnaliști, fotoreporteri, nu au avut acces, din păcate” a declarat NADIN GOGU.

 

La eveniment au fost prezenti și studenți de la jurnalism, care spun că își doresc să profeseze într-o meserie independentă.

 

Noi dorim ca presa în Republica Moldova să fie mai liberă. Sperăm să fim auziți, pentru că, dacă nu vom vorbi, atunci nu se va schimba nimic”, a spus ELENA STOLER, o studentă prezentă la eveniment

 

Manifestația a continuat în fața Guvernului, dar și la Consiliul Coordonator al Audiovizualului. Potrivit unui clasament realizat de Organizația „Jurnaliștii fără frontiere”, Republica Moldova ocupă locul 81 din 180 de țări în Indicele Libertății Presei pentru anul 2018. Astfel, țara noastră a scăzut cu o poziție comparativ cu anul precedent.

Autor: noroc TV, foto: radiochisinau.md
Taguri:
mars | jurnalisti
Înregistrare

sau conectați-vă utilizând

Google