O expoziție de tapiserie și batic a fost vernisată la Chișinău

Adăugat pe:10 decembrie 2019, 08:28

Expoziția cuprinde circa 20 de lucrări, realizate de autoare în ultimii ani.

În debutul manifestării, directorul adjunct al instituției, Aliona Tostogan a menționat că lucrările sunt prezentate în diverse tehnici: tapiserie goblen, batic, tablouri în tehnică mixtă. ”Lucrările Alexandrei Ciuhrai au o semnificație filosofică profundă, sunt pătrunse de ceva mistic, dar, în acelaşi timp, şi de eleganţă şi simplitate, acestea fiind influenţate de experienţa de meditaţie şi de şlefuire a liniilor corpului prin dansuri şi hatha-yoga”, a precizat Aliona Tostogan.

La rândul său, Alexandra Ciuhrai a afirmat că tapiseria și baticul sunt unele din multiplele pasiuni ale personalităţii sale neordinare. Alexandra este şi psihoterapeut, membru al Asociaţiei psihologilor din Republica Moldova PsihologiPROF, fondatoarea Yoga Center AMRITA, iogaterapeut şi osteopat, specialist, expert al astrologiei indiene DJIIOTIŞ.

Potrivit organizatorilor, firul vieţii Alexandrei Ciuhrai este caracterizat de melodia miraculoasă a frumuseţii. Din tinereţe, ocupându-se cu dansul (în 2009 a devenit Miss Moldova Bellydance), aflându-se în lumea minunată a sunetelor, a mişcărilor graţioase şi expresive, ea a redat şi în lucrările sale, în tapiserie, aceleaşi mişcări, forme şi culori, încântând publicul.

Alexandra Ciuhrai s-a născut la 25 septembrie 1976 în or. Chişinău. A absolvit Şcoala de Arte “A. Şciusev”, Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, specialitatea “Arta plastică decorativă”. Lucrările sale pline de energie şi expresivitate, sunt pătrunse de adânci sensuri filosofice, de cunoştinţe despre soartă şi drumul vieţii. Fiecare lucrare este remarcată de o anumită etapă sau întorsătură a destinului. Lucrările Alexandrei Ciuhrai se regăsesc în colecții private din țară și de peste hotare.

În aceeași zi, la Biblioteca Națională a fost vernisată expoziția personală de fotografie ”Portretul dragostei” a artistului fotograf Olga Ternavskaia. Autoarea profesează în stilul fotografiei de portret. Activează în domeniul artei fotografice de mai bine de 8 ani, inclusiv având și activitate pedagogică. Potrivit Svetlanei Miron, șefa secţiei "Colecţie de Artă şi Hărţi" a instituției, obiectivul Olgăi este să creeze portrete armonioase, pline de sentimente care să fie interesante din punct de vedere artistic pentru spectator, precum și să ocupe un loc special în arhivele de familie ale modelelor sale.

Ambele expoziții vor fi deschise până la 2 februarie.

Autor:Radio Noroc
Înregistrare

sau conectați-vă utilizând

Google