Animale de companie, telefoane mobile sau chiar un mire! Ce au cerut moldovenii de la Moș Crăciun

Adăugat pe:25 decembrie 2019, 11:31
Cu o mulțime de ajutoare, personajul principal al sărbătorilor de iarnă, Moș Crăciun, face cadouri şi raspunde la scrisorile pe care le primește. Totul se întâmplă la „Academia lui Moș Crăciun”, care de 17 ani îndeplinește vise și dorințe.

DESCHIDE.MD a luat legătura cu ajutoarele moșului pentru a afla cum, de fapt, are loc procesul de recepționare a scrisorilor și cum se îndeplinesc dorințele cetățenilor moldoveni care îi scriu lui Moș Crăciun.

Scrisorile ajung la „Academia lui Moș Crăciun” prin intermediul Oficiului Poștal, așa cum ne-a comunicat Viorica Podoleanu, responsabilă de relațiile cu presa din cadrul instituției. Potrivit ei, scrisorile vin atât din partea copiilor cât și de la persoane mature, iar răspunsurile la ele, induc ideea că Moș Crăciun există.

„Scriu scrisori atât copii cât și maturi. Cineva, de exemplu, cerea un mire, era într-o stare depresivă iar cei de la „Academia lui Moș Crăciun” au încercat să influențeze asupra psihicului și i-au oferit, cel puțin, o gândire pozitivă”, ne-a comunicat Viorica Podoleanu. 

Potrivit Silviei Braduțan, coordonatoarea proiectului „Academia lui Moș Crăciun”, până ieri au fost primite 12 mii de scrisori, s-a răspuns la 70% din ele și se răspunde în continuare.

„Termenul limită pentru primirea scrisorilor a fost data de 20, însă a fost prelungit până astăzi, 25 decembrie, iar noi continuăm să scriem zi și noapte până o să răspundem la toate”, a comunicat pentru DESCHIDE.MD, Silvia Braduțan.

Coordonatoarea proiectului susține că oamenii solicită diferite lucruri, începând cu calculatoare, rechizite, animale de casă sau un an mai norocos. 

„Sunt și oameni maturi care ne scriu. De exemplu, un cuplu ne-a scris că și acuma ei cred în Moș Crăciun și așteaptă ca anul care vine să fie unul mai bun, mai norocos, mai îndestulat, iar oamenii să fie mai bun la suflet. Sunt copii care-și doresc telefoane, calculatoare, tablete, role. Există scrisori cu conținut sensibil, de la copii care-și doresc încălțăminte, pentru că nu au cu ce merge la școală, rechizite, lemne pentru foc. Un copil i-a cerut moșului o mașină de spălat pentru mama sa pentru că sunt mai mulți în familie și mama nu reușește să spele. Sunt copii care cer animăluțe de casă”, a specificat coordonatoarea proiectului.

La academie a venit și o scrisoare în care un copil a scris că-i dorește multă sănătate lui Moș Crăciun și să reușească să îndeplinească dorințele tuturor copiilor.

Silvia Braduțan ne-a explicat și modul cum unele dorințe devin realitate. Potrivit ei, există oameni simpli, organizații sau chiar instituții bancare, care iau de la „Academia lui Moș Crăciun” scrisori pentru a îndeplini dorințele celor care au scris. Acțiunea respectivă are numele „Pomul Dorințelor” și face parte din proiect.

„În acest proiect mai avem o acțiune: scrisorile cu conținutul sensibil sunt redirecționate la „Pomul Dorințelor”. Există oameni cu suflet mare, organizații juridice, care iau aceste scrisori și îndeplinesc dorințele din conținutul scrisorii. De exemplu, o bancă comercială a luat deja 50 de scrisori. Sunt o mulțime de persoane fizice, părinți ai voluntarilor care răspund la scrisori, care sunt dispuși să ajute o familie, două”, a explicat Silvia Braduțan. 

Coordonatoarea proiectului ne-a mai spus că pe data de 7 ianuarie în Piața Marii Adunări Naționale va fi o căsuță a lui Moș Crăciun cu „Pomul Dorințelor” și oricine va putea lua scrisori pentru a fi ajutorul lui Moș Crăciun și a îndepli dorințele cele mai sensibile din scrisori.

Autor:Radio Noroc
Înregistrare

sau conectați-vă utilizând

Google