Președintele FNTM, Ceslav Ciuhrii a asigurat financiar participarea tenismenilor moldoveni la prima ediție ATP Cup din Australia

Adăugat pe:26 decembrie 2019, 11:33

Cei mai buni jucători de tenis din Republica Moldova sunt în drum spre Australia. Radu Albot, Alexandru Cozbinov, Egor Matvievici și Dmitrii Baskov vor reprezenta țara noastră la prima ediție ATP Cup, care se va desfășura în trei mari orașe din Australia, în perioada 3 - 12 ianuarie 2020. 

Calificarea echipei Moldovei se datorează exclusiv performanței demonstrate de Radu Albot. Acesta este clasat pe locul 1 național și 46 mondial, fiind cel mai bun jucător din țară la momentul actual și în top 50 cei mai buni jucători din lume. 

În același timp, Președintele FNTM, Ceslav Ciuhrii a asigurat financiar posibilitatea participării echipei moldovenești la ATP Cup, asumându-și toate cheltuielile financiare, în suma de 35.000 $. Bani care acoperă costul biletelor de zbor, cazarea, echipamentul, serviciile fizioterapeutului și alte cheltuieli care vor garanta confortul și buna ședere a jucătorilor moldoveni în Australia.

Tenisul este un sport scump. Orice performanță are în spate nu doar ani grei de antrenament, dar și multe cheltuieli. Din postura de om de afaceri am susținut mereu tenismenii din Moldova și o voi face în continuare. Echipa Moldovei merge în Australia cu tot necesarul asigurat, astfel, jucătorii noștri se vor gândi doar la meciurile pe care le au de jucat și la performanțele cu care îi așteptăm acasă. Sperăm la rezultate bune și vom ține pumnii pentru jucătorii noștri”, a menționat Președintele FNTM, Ceslav Ciuhrii.

Pe toată perioada competiției, jucătorii vor fi însoțiți de către conducătorul, Vladimir Albot și fizioterapeutul, Igor Egovkin, care va rămâne în Australia alături de Radu Albot, care va evolua la Australian Open.

Conform clasificării și în urma tragerii la sorți, Moldova face parte din Grupa C, împreună cu Belgia, Marea Britanie și Bulgaria. Partidele grupei C se vor juca la Sydney. 

ATP Cup va întruni 24 de țări, meciurile urmând să se desfășoare cu câteva zile înaintea startului Australian Open. Premiile totale puse în joc ridicându-se la 15 milioane de dolari. Pe lângă premiile în bani, ATP Cup oferă jucătorilor şi puncte în clasamentul ATP, lucru care reprezintă un avantaj important pentru Cupa Davis, ce se va desfășura din 2019 după un nou format cu 18 echipe participante.

Prima ediție ATP Cup va aduna cele mai bune echipe naționale din lume conform clasamentului celui mai bine cotat jucător al fiecărei țări. Turneul se va desfășura în trei mari orașe australiene (Brisbane, Sydney și Perth), în perioada 3-12 ianuarie 2020.

Autor:Radio Noroc
Înregistrare

sau conectați-vă utilizând

Google