Thomas Markle ar putea depune mărturie împotriva fiicei sale în procesul împotriva publicației Mail on Sunday

Adăugat pe:15 ianuarie 2020, 13:16

Thomas Markle, tatăl ducesei de Sussex, ar putea depune mărturie împotriva fiicei sale în procesul intentat de Meghan publicaţiei Mail on Sunday, potrivit documentelor depuse la Înalta Curte referitoare la strategia de apărare a publicaţiei britanice, informează Press Association.

Publicaţia şi trustul din care aceasta face parte, Associated Newspapers, acuzate de publicarea ilegală a unei scrisori a lui Meghan către Thomas Markle, vor susţine în instanţă oportunitatea demersului argumentând că există un interes public „enorm şi legitim” în ceea ce priveşte „relaţiile personale” ale membrilor familiei regale, potrivit Agerpres.

Documentele depuse în instanţă, consultate de Press Association, arată că Mail on Sunday se va baza pe mărturia lui Thomas Markle, cu menţiunea că acesta „are toate drepturile de a relata propria versiune despre cele întâmplate între el şi fiica sa, inclusiv conţinutul scrisorii”.

Dacă procesul va ajunge în instanţă, atât Meghan, cât şi tatăl acesteia ar putea fi chemaţi să depună mărturie unul împotriva celuilalt, iar potrivit Daily Mail, publicaţie aparţinând aceluiaşi trust, Thomas Markle este pregătit să-şi confrunte fiica în tribunal.

În actele depuse în instanţă se mai menţionează că membrii familiei regale „generează publicitate despre ei şi vieţile lor şi se bazează pe aceasta pentru a-şi menţine poziţiile privilegiate pe care le deţin şi pentru a se autopromova”.

Casa de avocatură Schillings, care o reprezintă pe ducesă, a depus în octombrie, la Înalta Curte, o plângere împotriva publicaţiei Mail on Sunday, invocând folosirea inadecvată a informaţiilor private, încălcarea drepturilor de autor şi încălcarea Legii privind protecţiei datelor din 2018.

În apărarea sa, publicaţia susţine că ducesa „nu avea motive întemeiate pentru a presupune că scrisoarea este privată, iar conţinutul ei va rămâne astfel”.

Mail on Sunday mai precizează că publicarea scrisorii a venit ca răspuns la un articol „unilateral” apărut în februarie 2019 în revista People, în care apăreau cinci „prieteni apropiaţi” ai ducesei, a căror identitate nu a fost dezvăluită, care făceau referire la scrisoare, ceea ce înseamnă că existenţa acestui document a fost menţionată public.

Prinţul Harry şi soţia lui au anunţat săptămâna trecută că vor să se distanţeze de rolurile lor oficiale de reprezentanţi de prim rang ai familiei regale şi că doresc să câştige bani pentru a trăi independent, fără să renunţe însă complet la legăturile cu monarhia britanică. Regina Elisabeta a II-a a consimţit luni să le acorde „o perioadă de tranziţie” pe durata căreia ducii de Sussex îşi vor împărţi timpul între Marea Britanie şi Canada.

Autor:Radio Noroc
Înregistrare

sau conectați-vă utilizând

Google