Ce au pățit 5 turiști care au folosit Templul Soarelui din Machu Picchu drept WC

Adăugat pe:15 ianuarie 2020, 13:18

Cinci turiști, cu vârste cuprinse între 20 și 32 de ani, vor fi expulzați din Peru după ce au vandalizat Templul Soarelui din complexul Machu Picchu. Un al șaselea turist este urmărit penal pentru "sustragere de bunuri culturale", au anunțat autoritățile peruane, potrivit The Guardian.

Autoritățile au declarat, marți, că turiștii din Chile, Brazilia, Franța și Argentina s-au strecurat pe situl arheologic incaș și au încercat să fure o piatră care, în cele din urmă, s-a prăbușit și a avariat podeaua Templului Soarelui. De asemenea, unul dintre turiști și-ar fi făcut nevoile în interiorul sitului. Turistul argentinian a fost dus în fața justiției pentru că a „distrus moștenirea culturală a statului Peru”.

Legea peruană prevede pedepse de cel puţin patru ani de închisoare pentru persoanele care aduc prejudicii patrimoniului cultural naţional, scrie Agerpres.

Situl Machu Picchu, o citadelă incaşă aflată pe vârful unui munte cu altitudinea de 2.400 de metri, la aproximativ 80 de kilometri nord-vest de Cusco, este înscris din 1983 în Patrimoniul Mondial UNESCO.

 

Autor:Radio Noroc
Înregistrare

sau conectați-vă utilizând

Google