Licitație pentru autostrada care va lega România și Republica Moldova

Adăugat pe: 20 aprilie 2017, 13:00
46.jpg

Tronsonul Târgu Neamț- Iași din Autostrada Montana ar putea fi scos la licitația pentru proiectare și execuție chiar în acest an. Lucrările de construcție a autostrăzii care va lega cele două maluri de Prut vor începe pe secțiunea din Moldova.

 

Construcția Autostrăzii Târgu Mureș-Iași-Ungheni va fi scoasa la licitație pentru proiectarea și execuția secțiunii din Moldova. Licitația face parte din planurile Ministerului Transporturilor de peste Prut de modernizare a infrastructurii.

 

Autostrada care va lega Transilvania de Moldova a fost împărțită în trei tronsoane. Astfel, secțiunea Târgu Neamț- Iași, pe care actualul ministru al Transporturilor vrea să o scoată  la licitație, inițial avea altă schemă, care avea drept scop începerea  construcției abia după realizarea unui studiu al proiectului. Totodată, în noiembrie anul trecut, Ministerul Transporturilor  a anunțat că a fost inițiată procedura de achiziție publică pentru cercetarea proiectului tehnic pentru tronsonul Târgu Neamț – Iași – Ungheni, cu o lungime de 134 de kilometri, care va lega România de Republica Moldova. Costul lucrărilor este estimat la 9 miliarde de dolari, autostrada fiind cea mai scumpă din România.

Autor: Iuliana Bivol
Înregistrare

sau conectați-vă utilizând

Google