Mihai Burciu: Cupa Federației va crește calitatea Diviziei Naționale

Adăugat pe:5 februarie 2020, 08:01

Federația Moldovenească de Fotbal va organiza în acest început de an prima ediție a turneului Cupa Federației – o competiție concepută special pentru cluburile din Divizia Națională.

Scopul este sistematizarea programului meciurilor de pregătire pentru startul campionatului. Turneul va începe pe 15 februarie și va avea 10 echipe participante: toate, care sunt în proces de obținere a licenței pentru Divizia Națională.

Formațiile vor fi împărțite în 2 grupe, câte 5 în fiecare grupă. Câștigătoarele grupelor vor juca finala. Regulamentul este unul provizoriu și poate fi modificat până la startul turneului.

FMF a pregătit pentru cluburile participante la prima ediție a Cupei Federației un fond de premiere în valoare de 30.000 de euro.

Marți, la Casa Fotbalului din capitală a avut loc prima ședință a comitetului organizatoric împreună cu reprezentanții cluburilor din Divizia Națională. De la ședință au lipsit doar reprezentanții echipelor Speranța Nisporeni și Dinamo Auto.

Echipa lui Dobrovolski și-a dat acordul verbal de a participa la turneu. Singura formație, care nu a confirmat participarea este Speranța.

FMF a inițiat organizarea turneului Cupa Federației pentru a susține cluburile în perioada de pregătire, printr-un program comun al meciurilor de verificare.

Federația intenționează să organizeze acest turneu cu regularitate, iar în viitor, posibil, să-l transforme în unul internațional. Expertul sportiv, Mihai Burciu, a declarat că acest proiect este bine-venit:

”Felicitări federației de fotbal pentru acest proiect. Ca să îi spunem mai direct, este o platformă identică cu Liga Națiunilor UEFA, prin care federația europeană a dorit ca toate echipele naționale să aibă același număr de meciuri de pregătire, transformându-le în partide oficiale după nivelul fiecărei țări.

Or, FMF prin acest turneu, va da posibilitate tuturor cluburilor din prima ligă să joace și să se pregătească în pauza de iarnă, să fie toate gata de startul Diviziei Naționale.

Aceasta va oferi o garanție că va crește calitatea meciurilor în Divizia Națională chiar din prima etapă, având deja jucători încălziți competițional.”

 
Autor:Radio Noroc
Înregistrare

sau conectați-vă utilizând

Google